Muzyczna Iława - Historia i teraźniejszość
Witamy na stronie poświęconej iławskim zespołom muzycznym. Znajdziecie tu informacje, fotografie, nagrania audio oraz materiały video.
Interesuje nas historia, ale piszemy również o teraźniejszości. Zapraszamy do współpracy i nadsylania materiałów. 

Decimated

Iławski zespół death/grindcore metalowy.
Skład

Paweł „Levan” Lewandowski (git., voc.)
Paweł „Bassiorro” Leszek (bass)
Piotr „Lechu” Leszek (dr.)

Byli członkowie zespołu

Łukasz Knozowski (git.) – 2004 – 2007
Łukasz Rebiś (git., voc.) – 2001 – 2002
Paweł „Wilem” Wilemski (git., voc.) – 1999 – 2001

Historia

Historia zespołu od momentu powstania (1999 rok) obejmuje trzy wcześniejsze formacje, w których aktywnie uczestniczyli członkowie zespołu „Decimated”. Pierwsza grupa pod nazwą „Alkohollica” powstała właśnie w 1999 roku i od daty jej powstania (wg. członków „Decimated”[1]) należy postrzegać jej historię. „Alkohollica’ zagrała co prawda tylko pięć koncertów, ale za to w 2000 roku nagrała pierwsze demo (Very Early Time). W 2001 roku, wraz z odejściem Pawła Wilemskiego, „Alkohollica” zmienia nazwę na „Black Onion” i do zespołu, na miejsce „Wilema”, wchodzi Łukasz Rebiś. „Black Onion” działa tylko przez rok i w tym czasie gra kilka koncertów na terenie Iławy i w jej okolicy. W 2002 roku zespół zmienia nazwę na „Grave of Shadows” i od razu nagrywa drugie demo w swojej historii (Demon). W tym samym roku zespół opuszcza Łukasz Rebiś i „Grave of Shadows” działa do 2004 roku w trzyosobowym składzie. Pod koniec 2004 roku zespół nagrywa album (Shadows of the Grave) i już z nowym gitarzystą - Łukaszem Knozowskim - uczestniczy m.in. w iławskiej VI (2004) i VII Famie Rock Festiwal (2005). Pod koniec 2005 roku zespół wypuszcza na rynek kolejne demo i zmienia nazwę na „Decimated”.

Dyskografia

„Alkohollica”

Very Elary Time (demo) – 2000

„Grave of Shadows”

Demon (demo) – 2002
Shadows of the Grave (album) – 2004
Grave of Shadows (demo) – 2004
Grave of Shadows (demo) – 2005

„Decimated”

Death’n’roll (demo) – 2005Meat Show (demo) – 2006
Tworzenie stron WWW - Kreator stron internetowych